لوله بازکنی یکی از حرفههای پردرآمد و البته مشکلگشایی است که تقریبا همه ما در طول عمر خود به آن نیاز پیدا میکنیم. آیا تا به حال فکر کردهاید که مهمترین ابزارها و وسایل لوله بازکنی کدام ها هستند؟ صاحبان این مشاغل از چه لوازمی برای رفع گرفتگی لولههای شما استفاده میکنند؟ اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید این مقاله مناسب شماست. با ما همراه باشید تا با مهمترین و کاربردی ترین ابزارهای لوله بازکنی آشنا شوید.
ابزارهای لوله بازکنی چیست؟
ابزارهای لوله بازکنی تمام لوازمی را در برمیگیرد که متخصص لوله بازکن برای رفع گرفتگی لوله استفاده میکند. این لوازم میتواند بسیارساده و ابتدایی باشد یا بسیار پیچیده و مدرن، که با توجه با نوع گرفتگی لوله و مواردی از این قبیل ابزار مورد نیاز انتخاب میشود.
مهمترین ابزارهای لوله بازکنی
همان طور که گفتیم ابزارهای زیادی برای بازکردن لوله در شعبات مختلف لوله بازکنی استفاده میشود ولی برخی از این ابزار و تجهیزات پرکاربردتر و اساسیتر هستند و هر تکنسینی این لوازم را دارد. در ادامه مطالب برخی از مهمترین ابزارهای لوله بازکنی را معرفی خواهیم کرد.
فنر لوله بازکن
فنر لوله بازکنی از مهمترین ابزارهای لوله بازکنی است که هر تکنسینی به همراه دارد. رفع گرفتگی لولهها با استفاده از فنرزدن از روش های رایج و پرکاربرد است. فنرزنی به دو صورت دستی و برقی انجام میشود. که نوع برقی آن میتواند متصل به برق شهری باشد و یا اینکه به صورت شارژی باشد که بیشتر مناسب مکانهایی است که دسترسی به برق نباشد و یا سخت باشد.
استفاده از فنر دستی کار سادهای است و نیاز به تخصص خاصی ندارد و هرکسی میتواند از این روش برای باز کردن لوله استفاده کند. استفاده از فنر برقی بهتر است توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود. در این خصوص می توانید با توجه به محل زندگی خود با یکی از شعبات خدمات فنی بهمن از جمله تخلیه چاه تماس بگیرید. در روش فنرزنی برقی، فنر به یک موتوربرقی متصل میشود و نیروی لازم برای چرخش را از طریق برق تامین میکند.
سرفنر لوله بازکنی
با توجه به نوع لوله و گرفتگی آن سرفنری که مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت است. سر فنرها انواع مختلفی دارند که با توجه به گرفتگی لوله انتخاب میشوند.
انواع سرفنرهای لوله بازکنی
در این میان برای استفاده از فنر لوله بازکنی ابزارهای کمکی دیگری نیز ساخته شده اند که کار را راحت تر و سریع تر پیش می برند.
1- سر فنر نیزه ای
2- سر فنر لوله بازکنی اسیدی
3- مدل الماسی
4- سر فنر میله فنری
5- سر فنر برسی
6- سرفنر لوله بازکنی ابزارگیر
7- مدل چاقویی
8- مدل کوزه ای
استفاده از فنر بدون سرفنر نیز گرفتگی لوله را باز میکند اما استفاده از سر فنر مناسب، روند بازکردن گرفتگی را سرعت میدهد. همانطور که دیدید سر فنرها انواع متنوعی دارند و با توجه به نوع لوله گرفتگی، سر فنر مناسب باید توسط فرد ماهر و کاربلد انتخاب شود تا راندمان کار بالا باشد. فنر لوله بازکنی کاربرد گسترده ای در رفع گرفتگی سینک دارد.
دریل لوله بازکنی
یکی دیگر از ابزارهای لوله بازکنی دریل است. دستگاه دریل لوله بازکنی مشابه دستگاه لوله بازکنی فنری است با این تفاوت که در این ابزار فنر به دریل متصل می شود و چرخش فنر با دریل انجام می شود. پس از اینکه دستگاه دریل را روشن می کنند باید فنر را با دست به داخل لوله هدایت کنند چون این دستگاه فقط فنر را به حالت چرخش درمیآورد. استفاده از دریل خطرناک است و حتما باید توسط افراد ماهر انجام شود. در صورتی که طول فنر زیاد باشد باید پروسه لوله بازکنی با احتیاط انجام شود. در انواع قدیمی دریل، امکان تنظیم دور وجود نداشت و همین امر باعث می شد کنترل دریل دشوار شود ولی در حال حاضر دریلهایی که استفاده می شوند قابلیت تنظیم دور را دارند که احتمال بروز حادثه را کاهش میدهد.
دستگاه لوله بازکنی پمپ تراکم هوا
دستگاه لوله بازکنی پمپ تراکم هوا از ابزارهای پیچیده لوله بازکنی است و برای گرفتگی های فاضلاب مناسب است. این دستگاه هوای متراکم را داخل لوله گرفته شده پمپاژ میکند و بر اثر فشار هوای متراکم گرفتگی را باز میکند. این دستگاه قابلیت تنظیم فشار دارد و با توجه به نیاز در فشارهای مختلف تنظیم میشود. باید به این نکته توجه کرد که این دستگاه برای هر نوع گرفتگی مناسب نیست و اگر در محل مناسبی به کار گرفته نشود باعث بدتر شدن شرایط میشود مثلا برای گرفتگی بر اثر خاک و سنگ اصلا مناسب نیست و ممکن است هوای متراکم وارد شده بر لوله باعث مسدود کردن لوله در سطح بیشتری شود. همچنین باید این نکته را به خاطر داشته باشید که این کار حتما باید توسط فرد ماهر انجام شود.
پیشنهاد مطالعه: معرفی انواع عایق های رطوبتی
ژنراتور لوله بازکنی
ژنراتور لوله بازکنی برای ایجاد برق و به گردش درآوردن فنر استفاده میشود. ژنراتور نسبت به دریل استفاده بیشتری دارد چرا که دور گردش آن نسبت به دریل کمتر است و فنر از وسط آن عبور میکند و این امکان را به تکنسین میدهد تا در موقعیت بهتری نسبت به لوله قرار بگیرد و کنترل بهتری روی دستگاه داشته باشد. ژنراتور دارای کلید چپ گرد و راست گرد است که از کلید چپ گرد برای چرخش فنر به صورت ثابت و یا خارج کردن فنر از لوله استفاده میشود و از کلید راست گرد برای هدایت فنر به داخل لوله استفاده میشود.
انبر لوله بازکنی
شاید برای شما پیش آمده باشد که موبایل یا انگشترتان در سیفون توالت افتاده باشد. در چنین شرایطی انبر لوله بازکنی وسیله مناسبی برای حل مشکل است. انبر لوله بازکنی نیز، یکی از ابزارهای لوله بازکنی است که مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله ابزار سادهای است که برای خارج کردن اشیائی که داخل سیفون افتاده اند، استفاده میشود و کاربرد زیادی دارد. این وسیله از یک سر فلزی، یک دستگیره و یک میله منعطف تشکیل شده است. این ابزار در عین سادهگی بسیار کارآمد است. برای مشاهده نرخ اتحادیه لوله بازکنی سال 1402 کلیک کنید.
آچار لوله گیر
آچار لوله گیر برای بازکردن لولهها و دریچهها استفاده میشود و اصولا هر تکنسینی این وسیله را در میان ابزارهایش دارد. این آچار در مدلها و سایزهای مختلف یافت میشود.
انتخاب ابزار لوله بازکنی مناسب برای رفع گرفتگی لوله ها نیاز به مهارت و تجربه کافی دارد. با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای متنوعی برای بازکردن لولهها به بازار عرضه شدهاند که هر کدام با توجه به نوع لوله و گرفتگی و شرایط موجود کارایی خاصی دارند. شناخت این ابزار میتواند در رفع مشکل، شما را یاری کند و زودتر شما را از وضعیت آزاردهندهای که در آن قرار گرفتهاید خارج کند. امیدواریم مطالب گردآوری شده در این مقاله برایتان سودمند واقع شود.